Aantal nieuwe Nederlandstalige boektitels

Het aantal nieuwe Nederlandstalige boektitels is vooral tussen 2007 en 2009 sterk gestegen, en ligt sindsdien rond de 16.000 nieuw beschikbare titels per jaar. Dit grote aantal nieuwe uitgaven betekent dat de consument jaarlijks keuze heeft uit een omvangrijk aanbod aan boeken.

Het aantal nieuwe boektitels is gebaseerd op het aantal nieuwe ISBN-nummers, en is zodoende inclusief herdrukken van eerder gepubliceerde titels. De cijfers omvatten ook vertaalde boeken, van buitenlandse auteurs. Anderstalige titels zijn ook in toenemende mate beschikbaar in Nederland, waardoor het aandeel van Nederlandse boektitels op het totaal aantal nieuwe boektitels daalt.

Bron: 

Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (KVB). De cijferreeks omvat het aantal nieuw verschenen Nederlandsalige algemene boeken (A-boeken), waarvan tenminste één boek verkocht is, inclusief naar het Nederlands vertaalde boeken. Studieboeken en wetenschappelijke boeken maken geen onderdeel uit van deze reeks. De cijfers zijn gebaseerd op ISBN-nummers, en omvatten zodoende ook nieuwe uitgaven van eerder verschenen titels.